روش های درآمدزایی برای کوچ
1400-06-14
ارسال شده توسط سجاد
661 بازدید

روشهای درآمدزایی برای کوچ ؛ کسب و کار کوچینگ شما چیست؟
- دایره اعتماد هرفرد، متشکل از افرادیست که به دلیل تخصص یا نقاط قوت آن فرد، به او اعتماد دارند اعم از خانواده، نزدیکان، محل کار یا زمینه فعالیت حرفهایی فرد. قطر این دایره میتواند بزرگ یا کوچک باشد. این دایره اعتماد، در ایجاد بازار کوچینگ هر کوچ، نقش مهمی ایفا میکند چرا که بستر کوچینگ اعتماد است.
- این تفکر که کوچینگ، منفک از سایر تخصصهای ماست سبب میشود که بهجای بهره بردن از دایره اعتماد موجود، فضای جدیدی برای توسعه بازار کوچینگ خود جستجو کنیم. آیا در دایره اعتمادمان، در حال ارائه خدمات کوچینگ هستیم یا برای درآمدزایی بیشتر، صرفا بر تعداد مراجع و مبلغ جلسات تمرکز کردهایم؟
- نکته مهم اینجاست که کوچها صرفا کوچ نیستند، بلکه متخصصینی هستند که بواسطه مهارت کوچینگ، توانمندتر شده اند.
- درتحقیقی از ICF به نام سرویسهای اضافه، گفته شده ۹۴ درصد از کوچهای مورد مطالعه در این تحقیق، علاوه برکوچینگ، خدمت دیگری نیز مانند مشاوره، تدریس، تسهیلگری و … ارائه میدهند. بعبارتی دیگر با یادگیری کوچینگ قرار نیست فقط در زمینه کوچینگ درآمدزا باشیم.
- این درحالیست که در بازار ایران، حدود ۷۰ درصد از کوچها، تمایل دارند تخصص قبلی خود را رها کرده و صرفا به درآمدزایی از جلسات کوچینگ خود بپردازند که دراینصورت وارد بازاری می شوند که رقابت درآن بسیار زیاد است چرا که اعتمادسازی نیاز به استمرار و مداومت دارد.
- یادگیری مهارتهای کوچینگ و ارتقا در آن،از ما متخصصهای بهتری میسازد. در حقیقت میتوانیم آنچه را که قبلا ارائه میدادیم با کیفیت بهتری ارائه دهیم که سبب میشود ارزش بیشتر و درآمد بالاتری کسب کنیم. بعبارتی با تغییرات مثبتی که توسط کوچینگ در تخصصمان روی میدهد دیگران را جویای چگونگی این امر کرده و بدین ترتیب فضایی برای ارائه خدمات کوچینگ برای ما فراهم میشود.
- پس به جای کنار گذاشتن تخصص قبلی خود که درآن سابقه و تجربه بیشتری داریم، میتوانیم آن را با کوچینگ تلفیق کرده و دایره اعتماد و بازار خود را گشترش دهیم مانند مدرس گیتاری که زبان انگلیسی میداند و به جای اینکه گیتار و زبان انگلیسی را بطور جداگانه تدریس کند با تلفیق این دو، بازار جدیدی برای تدریس گیتار به زبان انگلیسی خلق میکند.
- پس اگر بنا به دلایلی، دیگر نتوانیم جلسات کوچینگ برگزار کنیم، میتوانیم برای درآمدزایی بیشتر، در حرفه قبلی خود، متخصصهای بهتری باشیم.
- در حقیقت مسیر توسعه کسب و کار کوچینگ ما از تخصص ما میگذرد و با صرف نظر کردن از تخصصمان، ممکن است نتوانیم درآمد کافی از کوچینگ کسب کنیم.
- اعتماد مخاطب به دلیل تجربیات کوچ در زمینه تخصصیاش ،به معنای استفاده کوچ از آن تجربیات در جلسات کوچینگ خالص نیست.در شرایطی که کوچینگ با حرفه دیگری ترکیب میشود دیگر تحت عنوان کوچینگ خالص نمیتوان آن را معرفی کرد.
- شواهد نشان میدهد کوچهایی که زمینه تخصصی برای خدمات کوچینگ خود انتخاب نمیکنند از موفقیت کمتری برخوردار هستند زیرا زمانیکه کوچ و مراجع زبان مشترک داشته باشند، احتمال افزایش موفقیت و اثرگذاری در جلسات بیشتر میشود. اگرچه تخصصی کردن کوچینگ، ظاهرا دامنه بازار را محدود میکند اما از عمق بیشتری درآن برخوردار میشود.
- در کوچینگ هرلحظه برای مراجع همراه با آگاهی است.اگر جلسات با ارزش افزوده مورد نظر مراجع، همراه نیست،کوچ باید از طریق لغو جلسات و یا ارجاع، درخواست تغییر دهد.
- کوچینگ متد پیشرفتهتر و به روزتری از مشاوره و منتورینگ نیست، شرایط مورد نیاز مراجع، لزوم استفاده از هریک از روشهای فوق را تعیین میکند.
- در حرفه کوچینگ، با اعتماد به فرآیند و استفاده از ابزارها، حتی با تجربه کم، می توان برای مراجع ارزش افزوده ایجاد کرد.
- کوچینگ هنر انسان بودن را میآموزد و ازآنجائیکه در هر حرفهای، افرادی که از انسانیت بیشتری برخوردار هستند دست آوردهای بیشتری نیز دارند، با مهارت کوچینگ می توان به طرق مختلف، به اهداف خود، اعم از مادی و معنوی دست یافت.
منبع: خلاصه گفتگو از رویداد اتاق8 گفتمان خردجویان کوچینگ.
برگزار شده در تاریخ 24 مرداد 1400
برچسب ها:
اتاق 8
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.