درباره سامانه ملی ایران نوآفرین چه میدانیم؟

سامانه ملی ایران نوآفرین در تیرماه ۹۸ در رویدادی با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات، رونمایی شد. سامانهی نوآفرین و آییننامهای به همین نام، از مدتها پیش در دستور کار وزارت ارتباطات بود و یکی از اهداف اصلی آن، حمایت از استارتاپها بیان شد. نوآفرین سامانه ای جامع در حوزه نوآفرینی و حمایت از استارتاپ ها در کشور است تا امکان رشد و شکوفایی در این حوزه را از طریق تسهیل دسترسی به اطلاعات و امکانات موردنیاز ذینفعان اصلی این حوزه و یکپارچهسازی آنها، فراهم آورد.
این سامانه که به توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران با همکاری معاونت علمی و فرهنگی ریاست جمهوری، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور و صندوق نوآوری و شکوفایی کشور؛ راهاندازی شده است و به عنوان سکوی جامع کسب و کار نوپا از طریق متمرکزسازی، یکپارچه نمودن و تسهیل فرصتهای دریافت خدمات و تسهیلات مختلف در حوزههای نوآوری، هوشمندی، اقتصاد و تحول دیجیتال، مالی، مشاوره، بازاریابی و سایر حوزههای حمایتی پشتیبان ایجاد اشتغال و حرکت کشور به سوی نوآوری و فناوریهای نوین در کشور خواهد بود.
برخی از مأموریتهای این سامانه که در سایت این سامانه درج شده:
- ساده سازی، ایجاد شفافیت و یکپارچهسازی فرآیند ارائه خدمات
- تسهیل سرمایهگذاری در شرکت های نوپا و ارائه مشوقها به آنها
- تسهیل ارتباط فعالان حوزه کارآفرینی با مراکز دانشگاهی، علمی تحقیقاتی و مراکز رشد
- ایجاد و تشویق کسب وکارهای نوآور وخلاق
تسهیلاتی که سامانه ملی نوآفرین برای استارتاپ ها فراهم میکند
در ادامه خلاصه ای از صحبتهای امیر ناظمی رئیس سازمان فناوری اطلاعات که در مراسم رونمایی سامانه در خصوص تسهیلاتی که سامانه نوآفرین برای استارتاپ ها فراهم می کند می پردازیم.
ناظمی طرح نوآفرین را برنامهای با هدف کاهش چالشهای حقوقی و ارزیابی استارتاپها دانست. درواقع در طرح نوآفرین ، استارتاپها برخلاف طرحهای حمایتی دیگر درگیر فرایندهای زمانبر ارزیابی نمیشوند و آسانتر به تسهیلات دسترسی خواهند داشت. ناظمی در صحبتهای خود به نمونههای مشابه خارجی با هدف حمایت از استارتاپها اشاره کرد که برای کمک هرچه بیشتر به شرکتهای نوپا در دوران ابتدایی فعالیت، تدوین شدهاند.
تسهیل تأسیس رسمی شرکت و فعالیت تحت قوانین جاری کشور، از دلایل دیگری است که ناظمی بهعنوان انگیزه برای توسعهی طرح نوآفرین بیان کرد. او چالشهای حقوقی و مالیاتی را موانع مهمی بر سر راه ثبت شرکت از سوی تیمهای استارتاپی بیان کرد. ازطرفی وقتی استارتاپها به سمت فعالیتهای قانونی و ثبت شرکت حرکت نکنند، پیگیری فعالیتها و حمایتهای قانونی نیز از آنها دشوار خواهد بود.
استارتاپهای نوپا پس از تأسیس شرکت نیز فرایند آسانی در پیش ندارند. آنها نیاز به سازوکاری دارند تا از مالکیت فکری ایدهها و طرحهایشان دفاع کند. برای این منظور تغییری ساختاری و اداری در شورای انفورماتیک رخ داد و شورا از سازمان برنامه و بودجه به وزارتخانه انتقال یافت. برنامهای که سازوکارهای حمایت فکری را آسانتر خواهد کرد و ثبت پتنت و موارد مشابه با سهولت بیشتری رخ خواهد داد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.