تکنیک باغبانی ایده
1398-07-19
ارسال شده توسط ابوالفضل پیغان
1.45k بازدید

باغبانی ایده
چند نکته که کارها و یا ایده هایمان را با تکنیک باغبانی ایده به ثمر برسانیم.
امروز داشتم فکر میکردم ایده میتواند یک بذر باشد و ما به عنوان خالق آن ایده یا دارنده آن ایده باید مراحلی که یک کشاورز یا یک باغبان طی میکند را طی کنیم.
دقیق شبیه یک باغبان شویم پس از الآن با من همراه شوید و بدانید که من هر چه در مورد باغبانی میگویم همان تمثیل کار یک خالق ایده یا کارآفرین یا هر کسی که یک ایده دارد به باغبان است.
-
به نظرم یک باغبان وقتی میخواهد بذری بکارد باید اول زمینش را آماده کند که من میگویم آماده کردن خودت و نه شرایط اطرافت تو میتوانی خودت را تغییر بدهی و نه شرایط اطرافت و البته این موضوع که تو با تغییر خودت سبب تغییر شرایط اطرافت هم خواهی شد را در نظر داشته باش.
-
خوب زمین را آماده کردی و بذر را کاشتی البته یک قدم بین این دو قدم هم وجود دارد که واقعاً نمیتوانم از آن بگذرم و آن هم خود بذر هست و اینکه آیا این محصول در شرایط خوب کاشتهایم یا نه ، یا حتی این بذر سالم هست یا نه همه اینها هم باز مهم است که باید یا تجربه و دانش آن را داشته باشیم یا از دیگر باغبانان بپرسیم. به این نکته خیلی دقت کنید من نوشتم دیگر باغبانان ننوشتم از دیگران یعنی اگر ایدهای داری که همه به تو میگویند عالی ست منظورم اهالی خانه تا دوستان و آشنایان زیاد کار عاقلانهای نیست باید از افراد حاضر در آن کار حتماً بپرسی و این را بدانی که آنها میتوانند به تو کمک کنند نه بقال سره کوچه شما که از دسته شیر سماور تا دمِ شیر تو جنگل اطلاعات کامل و جامع دارد.
حال به بحث جدیدی میرسیم که یکی از ترسهای شماست و آنهم لو رفتن این ایده جهانی و تک شماست، که همین جا خیالت را راحت کنم هر ایدهای که در ذهن شماست در آن واحد در ذهن بیش از چهل و نه نفر دیگر هم هست (تحقیقی که در یک ژورنال متعلق به دانشکده کارآفرینی MIT خواندم) و بگزار نا امیدت هم بکنم غالباً ایدههای ما قبلاً یا کاملاً موفق اجرا شدند یا در حال اجرا هستند و یا شکست خوردهاند. که هیچ کدام از موفقیتها و شکستهایش به ما ربطی ندارد چون این ایده توسط دیگران با نگرشها و سبک کار خاص آنها به آن موفقیت یا شکست رسیده است. این از این که خیالت راحت باشد ایدهات را زیاد پیش خودت نگه ندار.
* ایدهها و فرصت وجود دارند و فقط باید آنها را در شرایط مختلف دید و شناخت و اگر برای ما صرفه (منظورم هرگونه صرفه است نهفقط مالی)داشت باید درگیر آن شویم.
زیاد از مرحله باغبانی ایده دور نشویم در مرحله کاشت بودیم، دانه را میکاریم و با هزار امید شروع به فکر میکنیم که چه بشود عجب کاری بشود (یک میشود در میلیون)
اما در اکثر موارد چه میشود آیا فکر میکنی چند نفر از ما که میخواهیم دانهای میکاریم و چند نفر از ما موفق هم میشویم
خیالتان راحت همین الآن این که دانه را کاشتی هزاران نفر یا حتی صدها هزار نفر فقط در ذهنشان بذر را کاشتهاند و تو همینالان از صدها هزار نفر جلوتری اما…

اما یادت باشد هیچ باغبانی از فردای کاشتن یک بذر هر ر وز نمیآید و خاک را کنار نمیزند تا ببیند این بذر به کجا رسیده من به این مرحله میگویم مرحله سخت انتظار و انجام کارهای روتین برای رسیدن به کسب نتیجه از این ایده ما باید شروع را ادامه دهیم و فقط دیگر ادامه دهیم و نظم و استمرار و تلاش آگاهانه را دریابیم به قول یکی از اساتید فقط قیافه کارآفرین به خودمان نگیریم مثلاً یک سایت برای هر کاری زدیم یا حتی یک پیج ساده و با کلی هیجان شروع میکنیم و چند روزی هم ادامه میدهیم ولی بعد از
مدتی از هیجانش می افتیم و این هم میشود یک کار نا تمام مثل باقی کارهای ناتمام دیگر و بعد هم یک بهانه خیلی شیک گیر میاوریم و پشت آن قایم میشویم و البته تمام این کارها را ناخودآگاه ما انجام میدهد و من میخواهم یک راز را با شما در میان بگزارم که کاملاً شخصی است:
همهی اینها زیر سر مغز ماست آری زیر سر سلطان بدن و سلطان زندگی ما

مغز ما در مقابل هر فعالیت جدیدی که از او بخواهید کار بکشد مقاومت میکند این مغز رفاه خواه ما برای تمامی کارهای این روزهای ما یک درصد ناچیزی فعالیت میکند و بدن را مدیریت صرفه انرژی میکند و البته با این تکنیک میلیونها سال ضامن بقای ما بوده است یعنی ما از قبل باباآدم و ننه حوا کارهای خطرناکی میکردیم و ثمرهاش را میدیدیم و مغز ما عادت کرده با ترساندن ما از کار جدید و به قولی حفظ ما از خطرات احتمالی ندیده آن کار حفاظت کند.
حالا فکرش را هم بکن بخواهی یک ایده یا یک کار جدید را به آن تحمیل کنی اول از همه شروع به وراجی میکند و تو راآنچنان میترساند که بعد از مدتی با چند بهانه الکی شروع به کنسل کردن آن ایده کنی و در نهایت به خودت بگویی چه کار خوبی کردم که این ایده هیجانی و دور از جان احمقانه را از ذهنم انداختم بیرون.
و اگر بتوانی از این مرحله بگذری و شروع به کاشت این بذر در خاک بکنی باز هم این مغز ما که سالهاست بر ما با چیره دستی سلطانی میکند و میداند که چگونه پشت ما را به خاک برساند این حریف چقری است ولی یادتان باشد مغز هم کم میاورد و او هم عضوی است که آمده به ما کمک کند یادتان باشد شما روزگاری بزرگترین پروژهتان بلند شدن از روی زمین و تاتی تاتی کردن بود و چه چیزی شما را در این کار موفق کرد استمرار و ذوق به انجام رساندن و شوق دیدن موفقیت و یا حتی تشویق شدن بعد از انجام تاتی کردن توسط پدر و مادر. پس یادتان باشد شما با تکنیک تکرار و استمرار و ذوق و شوق انجام آن کار باید آن را به پایان برسانید ولی این همه کار نیست.
خوب فعالیتهایی مثل آب دادن به نظرم جز کارهای روتین و اصلی استمرار خواه ماست ولی از بقیه موارد نگذریم
گیاهان هرز
همان افراد یا آدمهایی که ایده ما را از بین میبرند یا باعث کج شدن مسیر ما میشوند و اگر به آنها مجال بدهیم از وقت و کار ما چیزی برای رسیدگی به بذر خودمان نمیرسد. خیلی جدی بگیریم خیلی از افراد سمی هستند در مقابل ظاهر زیبا و ساده بودن ظاهرشان ناخواسته یا خواسته ما را از موفقیت دور میکنند.
سم پاشی برای دفع آفات
به نظرم خیلی مهمِ آفات را چی معنی کنیم من بدترین آفت را افکار منفی اول خودمان و بعد دیگران در کار میدانم، یادتان باشد هر سنگ بزرگی زیر قطرههای مستمر آب سوراخ میشود یعنی آب این مایه حیات با استمرار و بودن موجب نابودی یک سنگ به آن سختی میشود پس افکار منفی ما و یا دیگران ایده یا محصول را نابود خواهد کرد . نکته بعدی که میشود آفت دانست ریز رفتارهای مخرب از سمت خودمان است همیشه اعمال و رفتار خود را چک کنید و بدانید این ریزترین رفتارها هستند که ضربه اساسی را به ما میزنند.
محافظت در مقابل سرما و گرما و باد و طوفان و سیل این را میگزارم شرایط محیطی که خدا را شکر همه آن را میدانم و من لازم نیست آن را توضیح دهم از شرایط فرهنگی و اقتصادی و حال و احوال دنیا گرفته تا همین اوضاع محله خودمان مواظب بذر خود باشید آن بذر با سختی و مرارت و کار شما هم اکنون گیاه یا نهال شده است آسان بهدست نیامده که آسان از دست بدهیم.
خوب ادامه ماجرای این بذر باغبان به نظرم میرسد به میوه دادن یا حالا به ثمر نشستن این محصول که ما باید ببینیم چقدر بذر کاشتهایم و چقدر باید تقاضای محصول کنیم
در حالت عادی اگر ما یک بذر یا بوته گوجه کاشتیم نمیتوانیم انتظار یک تن گوجه داشته باشیم اینجا به همان بحث بالا که گفتم باید ببینیم به صرفه ما هست یا نه وقتی میخواهیم یک کاری را شروع کنیم چقدر به بزرگی این کار هم فکر میکنیم و ابعادش برای ما آشنا هست یا نه، البته متذکر شوم همینجا من به شخصه تابهحال بعضی کارها را در ابعاد دمِ دستی یا کوچک انجام دادم و بعد از آن فکر کردم به شخصه این کار و این روش به مسیر من میخورد یا نه توجه داشته باشید بعضی مواقع بعضی از ایده کاملاً با خواستههای ما در تضاد هستند.
و اما سخنهای آخر من در این موضوع که باغبانی ایده بود.
این درست است شروع کردن خیلی مهمِ و ایده هم خیلی مهمِ ولی خیلی رک و روراست به نان پخته بها میپردازند نه نان در خیال شما
در باغبانی ایده به اهمیت ایده، خودشناسی، کمک فکری از دیگران، انتظار و استمرار، نظم، دوری از افکار منفی، جدی گرفتن ریز رفتارها و لذت بردن از ایده پرداختم.
این مقاله همچنان تکمیل خواهد شد …..
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
دیجیتال مارکتینگ در سال 2023 با هوش مصنوعی AI
199 بازدید
-
9 پیشنهاد برای انتخاب بهترین کلمات کلیدی
254 بازدید
-
ساخت استوری اینستاگرام با وبسایت کانوا canva
1.08k بازدید
-
۱۰ ترفند طلایی برای رشد کسب و کار شما
1.54k بازدید
-
مهمترین هنر تبلیغ نویسی که هر تبلیغ نویس باید آن را بداند
1.68k بازدید
-
درباره سامانه ملی ایران نوآفرین چه میدانیم؟
2.22k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.